Om Kören

En stor och blandad kör med varierad repertoar

Om Kören

Vi är en blandad Västeråskör som består av ett 50-tal sångare i varierande åldrar. Vi repeterar i Fryxellska skolans aula varje tisdagskväll. Utöver de ordinarie repetitionerna anordnas en körhelg varje termin då vi lär in ny repertoar samt jobbar med det sceniska uttrycket. Den sociala gemenskapen är viktig i kören, den förstärks helt klart under dessa körhelger!

Under senare år har kören jobbat intensivt med ett "utantillsjungande". Vi sjunger utan noter för att kunna förmedla känslor, texter samt dela glädjen i vårt musicerande, nära vår publik.

Vår repertoar är bred och utmanande. Konserterna växlar från kyrkorummets sakrala repertoar (ibland i samarbete med en orkester) till den profana accapellasången som ibland kryddas med lite svängigt tillsammans med Ingelas pianokomp.

Vi medverkar traditionsenligt varje valborgsmässoafton på Västerås borggård samt på Stora torget. Då klingar de välkända vårsångerna ut till en stor publik. En annan självklar tradition är att vara med på Kulturnattsevenemanget i september varje år.

Vi ger även återkommande konserter, ibland med en känd gästartist i både kyrkor samt i Västerås konserthus.

Kören tar in nya medlemmar efter provsjungning.

Repetitioner

Vi repeterar i Fryxellska skolans aula, Västerås varje tisdag klockan 19.00 - 21.00.

Terminsavgift 1 000 kronor per termin.

Övrigt

Vi är en ideell förening som tillhör Svenska körförbundet. Kören är religiöst och politiskt obunden.

Ingela Johnsdotter Omnell är sedan 1990 körens dirigent och konstnärlige ledare.